KAKURU Jewelry
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 200€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 350€

Ο μουσικός Dim Vach γράφει μουσική για την KAKURU Jewelry

Musician Dim Vach writes a piece of music for KAKURU Jewelry

Η σπαρτιατική καταγωγή, η καλλιτεχνική φύση τους και το γεγονός ότι αντλούν έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον και τις ανθρώπινες σχέσεις είναι μερικά από τα στοιχεία που συνδέουν τον μουσικό Δημήτρη Βαχαβιώλο (γνωστό ως Dim Vach) με την σχεδιάστρια κοσμημάτων Ελίνα Κακούρου.

Ο Dim Vach όταν ήταν μικρός βρήκε το μπουζούκι της γιαγιάς του και άρχισε να πειραματίζεται μέχρι που ζήτησε από τους γονείς του να τον γράψουν σε ωδείο. Ακολουθούν μουσικές σπουδές, σπουδές στην ακουστική χώρου και στον ακουστικό σχεδιασμό. 

Η μουσική του έχει στοιχεία ηλεκτρονικής, ethnic, πειραματικής και house μουσικής. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με πολλούς καλλιτέχνες, ανάμεσά τους με τον Anduze, την Nomi Ruiz, την Anna Tarba, το Sugar House Project κ.α. Συμμετέχει με original tracks στις συλλογές του Buddha Bar ενώ έχει γράψει μουσική και για ταινίες.

 

Πώς από δύο παλιοί συμμαθητές στη Σπάρτη γίνατε καλλιτεχνικοί συνεργάτες;

Dim Vach: Η πρώτη συνεργασία με την Ελίνα και το brand KAKURU έγινε πριν από περίπου δύο χρόνια όταν δίδασκα στο μουσικό σχολείο της Χίου. Εκεί, αντλώντας έμπνευση από την παράδοση του νησιού της Χίου σε μυθικά πλάσματα, έγραψα το κομμάτι «Ωκεανίδες», οι οποίες σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία είναι οι νύμφες της θάλασσας, προστάτιδες των υδάτων. Όταν αποφάσισα να οπτικοποιήσω τη μουσική αυτή μέσω ενός βίντεο κλιπ, σκέφτηκα αμέσως την Ελίνα και της πρότεινα να συνεργαστούμε. Είχα δεί τότε τη συλλογή της «‘Ενωση» η οποία έχει ως πρώτες ύλες το ξύλο ελιάς και τα πετρώματα (κροκεάτη λίθο και κόκκινο μάρμαρο) και σκέφτηκα ότι στυλιστικά αυτά τα κοσμήματά της θα ταίριαζαν πολύ με το concept των νυμφών και το φυσικό περιβάλλον της Χίου.

Ελίνα: Προσωπικά για να συνεργαστώ με κάποιον πρέπει πρωτίστως να εκτιμώ τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συνδέομαι με τον άνθρωπο και την ενέργειά του διότι διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει η συνεργασία. Με τον Dim Vach υπάρχει αυτή η σύνδεση και επιπλέον πιστεύω ότι έχει πολύ ταλέντο και μου αρέσει πολύ η δουλειά του. Γι’ αυτό και με μεγάλη μου χαρά πήρα μέρος σε αυτό το βίντεο κλιπ. Επίσης, πρόσφατα συνεργαστήκαμε για δεύτερη φορά πάνω σε ένα βίντεο που ετοιμάζουμε με τον φωτογράφο Πάνο Γεωργίου με σκοπό να αναδείξουμε το εργαστήριο μας, τη διαδικασία επεξεργασίας των μετάλλων, του ξύλου, των πετρωμάτων και της παραγωγής των κοσμημάτων μας. 

Dim Vach: Και αυτή η συνεργασία ήταν για μένα μια πολύ όμορφη εμπειρία. Αρχικά επικοινώνησα με τον Πάνο και αμέσως διαπίστωσα ότι είχαμε ένα κοινό τρόπο σκέψης και ιδέες γι’ αυτό το project. Έπειτα επισκέφθηκα το εργαστήριο του brand KAKURU Jewelry στο κέντρο της Αθήνας και ηχογράφησα το ηχοτοπίο και τους ήχους που παράγονται κατά την διαδικασία παραγωγής των κοσμημάτων. Ο ήχος της πέτρας, του ξύλου, του τροχού και του φλόγιστρου, αποτελούν την πρώτη ύλη - το βασικό συστατικό της μουσικής σύνθεσης που θα ντύσει ηχητικά το βίντεο.  



Απολαύστε το μουσικό κομμάτι που έγραψε για εμάς ο Dim Vach

Προηγούμενο Επόμενο